duminică, 6 mai 2012

Somn in crusta de malai cu risotto


o bucata file de somn
1/2 cana de faina
1/2 cana  malai
o cana de orez
1 ceapa
1 ardei gras rosu
1 mana de mazare verde congelata sau proaspata
100 ml vin alb sec
 3-4 lg parmezan  ras (eu nu am avut asa ca am pus cascaval)
aproximativ 1,5 l supa de pui
ulei de masline
sare, piper
ulei pentru prajit pestele

Pestele il portionam, il presaram cu sare si il lasam sa stea asa o jumatate de ora.


Amestecam faina si malaiul si dam pestele prin acest amestec ...il punem la prajit il ulei incins pe ambele parti.


Scoatem pestele pe servetele pentru a absorbi excesul de ulei.


 Pentru risotto:

Intr-o cratita punem putin ulei de masline la incins . In alta cratita punem supa de pui la foc sa fie fierbinte.
Tocam ceapa si ardeiul si le punem la calit in cratita cu uleiul impreuna cu mazarea.


 Cand legumele s-au inmuiat adaugam orezul spalat si bine scurs si mai lasam la calit amestecand continuu pana orezul devine putin transparent.

Adaugam vinul si lasam  pana acesta se evapora.


 Din supa fierbinte luam cate un polonic de supa , il adaugam la orez si lasam lana prezul absoarbe toata supa.

 Intre timp amestecam mereu.
Mai adaugam inca un polonic de supa si iar lasam pana o absoarbe orezul pe toata. Procedam la fel pana orezul s-a fiert. Condimentam cu sare si piper dupa gust.Cand orezul e gata il tragem deoparte, adaugam parmezanul si amestecam bine.
Servim impreuna cu pestele.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu