luni, 28 mai 2012

Chec tigrat



5 oua
1 cana zahar
1/2 cana ulei
1 si 1/4 cani faina
2 lg cacao
un praf de sare
un plic praf de copt
Mixam ouale cu sarea si zaharul pana se topeste zaharul.
Adaugam uleiul si mai mixam putin.
Incorporam in spuma de oua o cana de faina amestecata cu praful de copt.
Impartim compozitia in doua parti aproximativ egale.
In una din parti adaugam restul de faina iar in cea de a doua parte cacao.
Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt punem putin din compozitia alba, adaugam apoi putin din compozitia cu cacao, apoi iar compozitie alba , apoi iar cu cacao....si tot asa pana ni se termina toata compozitia. Procedam astfel pentru a obtine aspectul marmorat.


Dam tava la cuptorul preincalzit ...cand e gata facem testul scobitorii....
Lasam checul 15 minute sa se racoreasca in tava iar apoi il putem scoate.
...asa a aratat checul meu la final....

...foarte pufos...

Un comentariu: