miercuri, 23 mai 2012

Cannelloni cu carne de pui




un pachet cannelloni
pentru umplutura:
un piept mare de pui dezosat si fara piele
1 ceapa
1 morcov
1/2 pahar suc de rosii
busuioc proaspat
sare, piper
ulei de masline
Pentru sosul bechamel:
50 gr unt
4 lg faina
900 ml lapte
sare, piper, nucsoara
Cascaval razuit pentru presarat pe deasupra.

In primul rand ne ocupam de umplutura:
Pieptul de pui il dam prin masina de tocat, morcovul il dam pe razatoare, ceapa o taiem solzisori.
Ceapa si morcovul le calim impreuna cu uleiul de masline pana de inmoaie.



Adaugam carnea de pui si o calim pana isi schimba culoarea.

 Sucul de rosii il diluam cu 100 ml apa si il adaugam la carnea de pui. Tocam 2-3 frunzulite de busuioc si le adaugam in cratita. Condimentam cu sare si piper si lasam la foc amestecand des pana se evapora tot lichidul si carnea e facuta.

Pentru sos: topim untul intr-o craticioara si adaugam faina.


 Tinem la foc 1-2 minute amestecand continuu iar apoi adaugam laptele tot cate putin si amestecam mereu ca sa nu se faca cocoloase.

Fierbem sosul pana se ingroasa . Condimentam dupa gust cu sare, piper, nucsoara macinata.

....aici ma asiguram ca vor incapea cannelloni in tava...



Cu ajutorul unei lingurite umplem cannelloni cu sosul de carne.

Ungem tava cu unt si asezam in tava 1/2 din sosul bechamel

Asezam cannelloni umpluti in tava si turnam peste ei restul de sos.
Presaram deasupra cascaval razuit

...dam tava la cuptor cam 40 de minute ....

Lasam 10-15 minute sa se racoreasca iar apoi putem servi.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu