marți, 14 februarie 2012

Supa de fructe


...si uite ca in sfarsit , dupa mai bine de o luna de cand baietelul meu mi-a dat comanda la aceasta supa de fructe am reusit in sfarsit sa o onorez.
...sincera sa fiu supa de fructe era supa pe care o detestam cel mai mult atunci cand eram mica iar bunica o mai prepara din cand in cand....pur si simplu nu imi placea....si de aici si ezitarea mea de a o prepara atunci cand Toni meu drag mi-a cerut-o. Despre aceasta supa de fructe (pardon, el ii spune supa de prune ) pe care Toni o mai mananca la scoala spune ca e cea mai buna supa din lume....iar legat de denumirea asta de care el i-a dat-o adica supa de prune va mai povestesc la final ....(supa de fructe pe care eu o mai mancasem era fara prune dar daca el mi-a spus ca la scoala le-a dat supa cu prune m-am gandit ca or fi pus si compot de prune in ea).
am facut asa :

Am pus 1,5 l apa la fiert iar cand a  inceput sa fierba am adaugat in ea doua mere si o para curatate si taiate cubulete. Le-am lasat la fiert cam 10 minute si am adaugat si o cana mare de visine fara samburi (eu am avut congelate dar se poate pune si din compot).Am mai lasat putin la fiert si am adaugat si un borcan de compot de prune (ca asa a fost comanda ....cu multe prune).
O lingura de faina am amestecat-o cu un pahar de lapte si zahar dupa gust si am adaugat acest tot sos cate putin in oala. Am lasat sa mai dea 2-3 clocote si apoi am oprit focul.
Un galbenus de ou l-am amestecat cu 100 ml smantana lichida si l-am pus in supa dupa ce aceasta s-a racorit putin.
Am pus supa in farfurii (bine inteles  lui Toni cu multe prune ca asa a fost comanda) si am chemat familionul la masa
...iar acum continuarea postioarei cu " supa de prune"....se asaza Toni meu la masa, il intreb daca asa trebuie sa arate "supa de prune" iar el imi raspunde " daaa"...dupa care ma roaga sa scot din supa lui "prunele cele mari" si sa le las doar pe cele doua mai mici (care erau defapt doua visine ) pentru ca el cu prune din acelea a mancat la scoala...............
....a, si inca ceva ...........pana la urma mi-a placut si mie supa de fructe.....

2 comentarii:

  1. Sa sti ca mie imi plac mult de tot supele de fructe...sunt usoare si delicioase.
    Incearca sa pui 2-3 fure de cuisoare in ea....
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi de idee....data viitoare sigur am sa pun si cuisoare....

      Ștergere