luni, 27 februarie 2012

Somon cu sos de ceapa si smantana





file de somon (cam 1 kg am avut eu )
1 ceapa
100 ml lapte
200 ml smantana
2 lgt amidon
sare, piper, condimente pentru peste
unt sau ulei pentru prajit.


Portionam somonul , il condimentam dupa preferinta (eu l-am condimentat cu condiment special pentru peste ) si il punem la prajit intr-o tigaie cu putin unt sau ulei incins. Il lasam cam 3 minute pe fiecare parte (depinde si cat e de gros).

Ceapa o tocam si o punem la calit in 2 lg ulei.

 Cand s-a inmuiat adaugam  smantana amestecata cu laptele si amidonul. Lasam sa fiarba pana se ingroasa putin si il condimentam cu sare si piper dupa gust.

 Lasam sosul sa se racoreasca cateva minute iar apoi il dam prin blender ca sa obtinem un sos mai fin.
Servim somonul cu sosul de smantana, feliute de lamaie si o garnitura de cartofi natur sau orez.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu