luni, 20 februarie 2012

Placinta rulata cu branza dulce



un pachet foi de placinta

pentru umplutura:
500 gr branza dulce
 2 oua
3-4 lg gris
zahar dupa gust
2 pliculete zahar de vaniliat
coaja rasa de lamaie
Pentru uns pe deasupra :
 1 ou
4 lg smantana
putin ulei sau unt topit pentru uns foile

In primul rand scoatem foile de placinta de la congelator si le lasam sa se decongeleze la temperatura camerei cateva ore.
Intre timp pregatim umplutura: amestecam impreuna toate ingredientele intr-un bol mai incapator.
Luam doua foi de placinta, le ungem cu putin ulei, asezam din compozitia de branza pe ele si rulam. Le asezam intr-o forma rotunda de tort dinspre exterior spre interior. Procedam la fel cu alte doua foi pe care le umplem cu branza , le rulam si le asezam in forma de tort in continuarea celorlalte. Continuam pana umplem forma de tort.

Batem oul cu smantana  si turnam peste placinta din tava.

Dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos.


Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu