miercuri, 15 februarie 2012

Eclere 2




Pentru coji:

100ml ulei
200ml apa
200 gr faina
6 oua
Punem apa cu uleiul intr-o cratita la foc. Cand incepe sa fiarba tragem cratita deoparte si adaugam toata faina o data. Amestecam energic cu o lingura de lemn. Lasam compozitia sa se racoreasca cateva minute.
Adaugam ouale unul cate unul si amestecam foarte bine dupa fiecare.
Cu ajutorul posului facem bastonase de aluat direct in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit , primele 10 minute la foc mai mare iar apoi mai reducem putin. Coacem cojile de eclere pana se rumenesc frumos.

 Crema: 500ml lapte, 3 galbenuse, 200 gr unt, 4 lg faina, 150 gr zahar, esenta vanilie.
 Se amesteca laptele rece cu zaharul. Separat se desfac cu o lingura de lemn galbenusurile, dupa care se adauga putin cate putin tot laptele cu zaharul.
Se pune 100 gr unt cu faina intr-o cratita pe foc si se lasa sa se rumeneasca usor, dupa care se lasa putin sa se raceasca si apoi se adauga laptele cate un pic ca sa se dezlege compozitia. Se pune apoi compozitia la fiert si cand crema s-a legat bine se adauga 100 gr unt si se lasa la racit.
Se taie capacul de la cojile de eclere si se umplu eclerele cu crema racita. Optional se pune si un strat de frisca peste crema.


 Inchidem cu capacelele iar deasupra le glazuram cu ciocolata topita pe aburi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu