vineri, 26 noiembrie 2010

Varza a la Cluj

o varza mare acra, 500 gr carne tocata, o cana de orez, 2 cepe, un ardei gras, sare, piper, boia dulce, cimbru , leusteam, o lg vegeta., bulion, cateva felii de bacon.

Varza o taiem fideluta.
Orezul in spalam in mai multe ape si apoi il punem la fiert in apa cu sare.
Ceapa si ardeiul le tocam cat mai marunt si apoi le punem la calit in putin ulei. Adaugam apoi carnea tocata, condimentele si amestecam bine.Adaugam si bulionul si lasam sa dea 2-3 clocote. Lasam apoi compozitia sa se racoreasca.
Ungem cu ulei un vas care intra la cuptor si punem un strat de varza, unul de orez fiert, carnea tocata, iar un strat de orez si deasupra un strat de varza. Peste stratul de varza de deasupra asezam cateva felii de bacon si adaugam si o jumatate cana de apa.
Dam vasul la cuptor cam o ora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu