vineri, 26 noiembrie 2010

Prajitura cu branza si blat de cacao

Aluatul: 300 gr faina, 125 gr unt, 1 ou, 125 gr zahar, i pachetel praf de copt, 30 gr cacao, 2 lg smantana

Crema:750 gr branza dulce, 200 gr zahar, 4 galbenusuri plus albusurile batute spuma, 1 plic budinca de vanilie, 2 linguri de smantana mai groasa

Pentru aluat amestecam bine toate ingredientele si framantam. Din aluatul rezultat lasam deoparte o bucata de aluat (cam cat un pumn).
Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina. Intindem o foaie din aluat in tava tapetata.
Pentru crema: amestecam toate ingredientele la un loc si adaugam si albusurile batute spuma. Incorporam usor albusurile si turnam crema formata peste foaia de aluat din tava.
Aluatul pe care l-am lasat deoparte il mai amestecam cu faina , cat sa fie bun de dat pe razatoare.
 Punem prajitura in cuptorul preincalit.
Cand este gata o lasam sa se raceasca in tava si apoi o taiem in patrate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu