vineri, 26 noiembrie 2010

Tocanita de hribi cu smantana


1 kg hribi proaspeti, 2 cepe, 100 gr unt, 3-4 catei de usturoi, 1 lg faina, sare, piper, foi dafin, 1 crenguta de cimbru, 500 ml smantana, patrunjel

Hribii curatati si spalati bine se fierb o jumatate de ora cu o ceapa, foaie de dafin, 2 catei de usturoi, cimbru sare.

Separat se calesc in unt  o ceapa taiata solzisori si  2 catei de usturoi taiati marunt. Cand ceapa devine sticlata se adauga hribii strecurati si taiati felii. Se calesc impreuna cateva minute ( la nevoie se adauga si din apa in care au fiert hribii) si apoi se adauga smantana batuta cu faina. Se mai lasa pe foc cateva minute si apoi se presara patrunjel verde tocat.
Se serveste cu mamaliguta fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu