duminică, 7 noiembrie 2010

Prajitura de vara







Blatul:
120 gr zahar, 150 ml lapte, 50 gr cacao, 250 gr margarina, 250 gr faina, 3 oua, 1 lgt praf de copt, 1 zahar vaniliat.
Se amesteca zaharul cu cacao, se adauga laptele si margarina si se pun pe foc. Se lasa sa fiarba 2-3 min si apoi se lasa la racit. Adaugam faina in ploaie si amestecam bine. Separam ouale si adaugam galbenusurile in compozitie pe rand, apoi praful de copt si zaharul vaniliat. Albusurile le batem spuma si le inglobam in compozitie. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit. Blatul copt il lasam la racit in tava si apoi il taiem in doua.
Crema:
250 gr coacaze, 250 gr compot de visine fara samburi, 80 gr zahar, 1 plic zahar vaniliat, 1 lg amidon, 1 lg zmeurata, 350 ml frisca, 1 plic intaritor de frisca.
Spalam coacazele si scurgem compotul de visine, sucul il pastram. Punem fructele la fiert impreuna cu 125 ml apa, 60 gr zahar si zaharul vaniliat. Amestecam amidonul in sucul de visine si zmeurata si il punem in compozitia de fructe, lasam sa clocoteasca 2 min si apoi punem totul la racit.
Batem frisca cu intaritorul de frisca.
Montarea: Asezam o parte din blat pe o tava, intindem deasupra frisca batuta si peste frisca repartizam compozitia de fructe si acoperim cu a doua parte din blat. Dam la rece 3 ore.
Glazura: 250 ml frisca lichida o batem si o intindem peste prajitura. Taiem prajitura cubulete apoi ornam fiecare cubulet in parte cu buchetele de coacaze.

Un comentariu:

  1. arata delicios!
    se poate inlocui si cu alte fructe: cirese, capsuni? (pana acum inca sunt in cautare de fructe de padure pe la greci, mai ales in comuna unde locuiesc nu am vazut vreodata :( )

    RăspundețiȘtergere