duminică, 28 noiembrie 2010

Prajitura cu foi de zahar ars



Se face un blat din 5 oua, 5 lg zahar, 5 lg faina, 3 lg macinata.
Se bat albusurile spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusurile rand pe rand si apoi adaugam faina amestecata cu nuca. Amestecam usor de jos in sus cu o lingura de lemn.
Impartim compozitia in 3 parti egale si apoi coacem 3 foi pe dosul tavii unse si tapetate cu faina.
Caramelizam 10 lg zahar si apoi il intindem peste cele 3 foi.

Crema: 500 ml lapte, 4 galbenuse, 4 lg faina, 150 gr zahar, zahar vaniliat se fierb toate impreuna pana se ingroasa si apoi se lasa la racit. Se spumeaza un pachet de unt si apoi se amesteca cu crema racita.
Cu aceasta crema se umplu foile si deasupra in loc de glazura intindem un strat mai subtire de crema si presaram apoi nuca prajita in cuptor si rupta in bucatele mici si ciorolata razuita.
Dam prajitura la rece pana a doua zi.

2 comentarii:

  1. Foarte bine arata!Am luat reteta ta sa o pregatesc si eu.Multumesc frumos!Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, zaharul caramelizat si intins pe foi, se absoarbe sau se intareste incat dupa acea sa nu se poata taia?

    RăspundețiȘtergere