miercuri, 12 mai 2010

Placinte englezesti

pt 8 bucati:

450gr faina, 1 plic praf de copt, 1 lingurita sare, 120 gr unt, 120-150 ml apa.
Faina se amesteca cu praful de copt, sarea si untul taiat cubulete.

Se adauga apoi din apa tot cate putin (framatam, punem o lingura de apa, iar framatam si tot asa).

Invelin coca rezultata in folie de aluminiu si dam la rece o ora.

Umplutura: 150 gr kaizer taiat cubulete foarte mici, 200 gr ciuperci taiate cuburi, 5 bucati ceapa verde taiata rondele cu cozi cu tot, sare, piper.
Se pune ceapa la calit in putin ulei, se adauga kaizerul si se lasa pana se rumeneste putin si apoi adaugam si ciupercile. Condimentam si lasam la foc mic pana scade zeama lasata de ciuperci.

 Oprim focul si lasam la racit.
Taim aluatul in 8 parti egale

.... si apoi intindem fiecare bucata cu sucitorul intr-o forma cat mai rotunda.
Cu ajutorul unui bol decupam o forma rotunda de aluat.

Punem umplutura pe o parte, ungem marginile cu ou batut si apoi pliem in 2.

 Apasam marginile bine ca sa nu se desfaca si cu un cutit ascutit crestam pe mijloc ca sa poata respira. Le ungem cu ou.

Punem placintele la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt cam 30 de minute.




Un comentariu: