miercuri, 19 mai 2010

Prajitura cu gem si bezea


pentru o tava mare de cuptor:

Blatul: 8 galbenuse de ou, 350 gr zahar, 200 gr unt, 4 lg de cacao, 400 gr faina, 400 ml lapte,1 praf de copt.
Gem
Bezea: 8 albusuri, 400 gr zahar pudra, 2 linguri zeama de lamaie
Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul si apoi adaugam untul la temperatura camerei, mixam iar. Amestecam faina cu cacao si praful de copt si apoi o adaugam la compozitia de galbenusuri, alternand cu laptele.
Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit.
Cand blatul e aproape copt in scoatem din cuptor, il ungem cu gem (eu am folosit gem de caise) si apoi punem peste el albusurile batute spuma tare cu zaharul pudra si apoi amestecate cu zeama de lamaie. Dam iar la cuptor pana spuma din albus se intareste putin si devine putin aurie.
Lasam prajitura in tava la racit si apoi o taiem in forma dorita.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu