miercuri, 12 mai 2010

Langosi umpluti cu verdeata si telemea



Aluatul: 500-600 gr faina, 25 g drojdie proaspata, 1/2 lgt sare, putin ulei (nu am masurat exact cat am pus, undeva la 20 ml), apa calduta cat cuprinde pt un aluat mai elastic.
Drojdia se amesteca cu 100 ml apa calduta si se lasa pana se topeste. Se pune faina intr-un bol mai mare, se face o adancitura in mijloc, se adauga sarea si amestecul de drojdie si apa si se framanta. Se mai adauga apa cat e necesar si cate putin din ulei pana il incorporam pe tot. Framantam bine de tot si apoi punem aluatul la dospit intr-un loc mai cald si ferit de curentii de aer.
Pana dospeste aluatul facem umplutura: o mana  buna de cozi de ceapa verde, 2 legaturi de marar, branza telemea data de razatoare.
Cozile de ceapa si mararul se toaca si apoi se pun la calit cateva minute intr-o tigaie cu 2-3 picaturi de ulei. Le lasam pana se inmoaie putin si scade zeama care au lasat-o. Le punem la racit si apoi amestecam verdeata cu telemeaua razuita.
Se rup bucati din aluatul dospit. Se intinde putin cu mana pe o suprafata unsa cu ulei, se pune din amestecul de branza cu verdeata in mijloc, se inveleste umplutura , cu ajutorul unui sucitor mai intindem putin langosele si apoi le prajim in baie de ulei. Le scoatem pe servetele ca sa se absoarba excesul de ulei....si le papam calde..yamiiiiiiiiii


2 comentarii:

  1. Da, am pus mai putina sare il aluat pt ca aveam telemeaua din umplutura destul de sarata.

    RăspundețiȘtergere