luni, 6 aprilie 2009

Tort martisor 2009




Un blat de tort cu cacao dupa reteta postata la Blat pentru tort.


Un plic budinca de vanilie, 400 ml lapte, un pachet unt, 3 linguri zahar, 100 gr zahar pudra, visine din compot


500 ml frisca batuta , un plic gelatina rosie, colorant rosu sau zeama de la compotul de visine.


Sirop facut din 6 linguri zahar, o cana apa, esenta de vanile.




Blatul se taie in 3 si se insiropeaza bine.


Budinca de vanilie se prepara conform instructiunilor de pe pachet dar cu 400 ml lapte si 3 linguri zahar. Se pune la racit. Untul se spumeaza cu zaharul pudra iar apoi budinca de vanilie se incorporeaza cu grija in crema de unt si se amesteca.Aceasta compozitie se imparte in doua si in una din parti se pune putin colorant rosu. Se pune crema alba intr-o punga pentru ornat si cea rosie in alta.


Cu aceasta crema se umple tortul astfel: Se traseaza pe prima felie de blat un cerc cu crema alba, apoi langa el spre interior un cerc rosu, apoi iar unul alb, iar rosu pana se ajunge la mijloc.


Tortul astfel asamblat se pune la frigider o ora.


Intre timp se prepara gelatina conform instructiunii de pe pachet.


Se ia tortul din frigider, se glazureaza pe deasupra cu gelatina rosie iar pe lateral se orneaza cu frisca batuta. Eu am colorat si o parte din frisca cu rosu, daca tot era tort pentru martisor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu