duminică, 5 aprilie 2009

Tort cu crema caramel




Un blat de tort cu cacao, dupa reteta postata la Blat pentru tort.
6 linguri zahar, o cana apa, esenta rom
500 ml lapte, 6 linguri zahar, 2 plicuri crema de prajitura cu gust de carmel de la Dr' Oetker
500 ml frisca lichida, un plic intaritor de frisca
210 gr ciocolata menaj alba, 165 ml frisca lichida, 25 gr miere, 42 gr unt moale, 42 ml lichior Cointeau

Blatul de tort se taie in 3 si se insiropeaza bine cu un sirop facut din cele 6 linguri zahar care se pun la topit pe foc mic. Cand zaharul are o culoare aramie se stinge cu cana de apa, se pune la racit si cand e rece se amesteca cu o esenta de rom.
500 ml lapte rece de la frigider se mixeaza cu cele 2 plicuri de crema pentru prajitura si 6 linguri de zahar cu viteza cea mai mare pana se intareste crema ( aproximativ 3-4 min) si cu aceasta crema se umple tortul. Se pune la frigider 1-2 ore.
500 ml frisca lichida se bate cu un plic intaritor de frisca.
Ciocolata alba se topeste la microunde, se amesteca cu 165 ml frisca lichida, 25 gr miere, 42 gr unt moale (si ar mai fi trebuit 42 ml lichior Cointeau dar eu nu am avut asa ca am facut fara). Aceasta glazura se toarna peste tort si se niveleaza cu un cutit. Pe lateral tortul se orneaza cu frisca batuta sau cine doreste in loc de frisca batuta face o portie dubla de glazura de ciocolata alba si orneaza tortul si pe lateral cu glazura de ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu