duminică, 5 aprilie 2009

Blat pentru tort

6 oua, 6 linguri apa, 12 linguri zahar, 12 linguri faina, o lingurita bicarbonat, o lingura zeama de lamaie sau otet.

Ouale se separa. Albusurile se bat bine. Cand sunt batute se adauga la ele treptat cate putin zahar si cate o lingura de apa batandu-le in continare pana terminam apa si zaharul. Se adauga apoi galbenusurile unul cate unul, amestecand usor cu telul sau cu o lingura de lemn de sus in jos. Se adauga jumatate din cantitatea de faina in ploaie , apoi se stinge bicarbonatul cu putina zeama de lamaie sau otet, se adauga la compozitie iar apoi adaugam tot in ploaie cealalta jumatate din cantitatea de faina amestecand usor cu o lingura de lemn. Daca vrem un blat negru de tort in loc de 12 linguri de faina se pun 10 linguri de faina si 2 de cacao sau 9 de faina si 3 de cacao, depinde de cat de inchis vrem sa fie la culoare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu