duminică, 21 februarie 2016

Briose cu cascaval



Ne plac mult briosele acestea si de cand le-am descoperit le tot prepar copiilor. Merg foarte bine la micul dejun langa un pahar de sana sau lapte batut, in pachetelul pentru scoala sau chiar si ca o gustare . In timpul saptamanii eu obisnuiesc sa le prepar de cu seara iar dimineata am micul dejun gata preparat pentru copii .
Avem nevoie de :

320 gr faina
1 pliculet praf de copt
1 lgt rasa de sare
4 oua
100 ml ulei
200 ml lapte
200 gr cascaval ras ( se poate pune si jumate cascaval jumate branza telemea )

Intr-un bol mixam ouale, laptele si uleiul. Adaugam apoi branza rasa. Amestecam.
Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt si sarea. Le incorporam apoi in compozitia umeda.
Compozitia obtinuta o repartizam in formele de briose tapetate cu hartie de copt.
Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade cam 20 de minute.
Din aceasta compozitie mie mi-au iesit 12 briose.



2 comentarii:

  1. Nu am cantar! Cum stiu daca e suficienta faina in aluat? Trebuie sa fie moale saude consistenta medie!???

    RăspundețiȘtergere