duminică, 21 februarie 2016

Budinca de tapioca




Budinca de tapioca am descoperit-o tot de curand...undeva pe la inceputul anului defapt iar Tony meu s-a indragostit imediat de ea.

o ceasca de tapioca
4 cesti de apa
2 cesti de lapte
2 -3 lg zahar
compot de piersici

Perlele de tapioca le punem la fiert impreuna cu apa la foc mic si amestecam continuu. Le fierbem pana apa capata o culoare laptoasa iar perlele incep sa se umfle (maxim 5 minute dureaza operatiunea aceasta).
Luam cratita de pe foc si adaugam apa rece peste acest amestec si clatim bine. Strecuram intr-o sita perlele, apoi  le punem iar in cratita si clatim bine cu apa rece, iar strecuram si tot asa pana scapam de masa gelatinoasa si perlele devin translucide.
Veti observa acum ca, continutul a scazut cam la jumatate.
Punem tapioca intr-o craticioara si adaugam laptele si zaharul.
Fierbem la foc mic spre mediu amestecand continuu cu o lingura de lemn pana obtinem consistenta unei budinci ( cam 5 minute)
Repartizam in forme si dam la frigider cateva ore.
Noi am servit cu piersici din compot dar merge foarte bine si simpla, cu fructe de padure sau cu alt fel de compoturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu