duminică, 21 februarie 2016
Terci de ovaz cu banane, migdale si scortisoara
Cand le spuneam copiilor mei de terci de ovaz nici nu voiau sa auda dar, in cele din urma, pregatit in acest fel au ajuns sa il indrageasca.
100 gr fulgi de ovaz
600 ml lapte
un praf de sare
2 banane
30 gr fulgi de migdale
1/2 lgt scortisoara
3 lg miere
Intr-o cratita punem la foc mediu fulgii de ovaz, laptele si un praf de sare.
Amestecam cu o lingura de lemn. Cand amestecul ajunge la punctul de fierbere micsoram flacara si amestecam constant timp de 5-6 minute pana se omogenizeaza compozitia.
Tragem de pe foc si adaugam mierea si scortisoara. Amestecam.
Migdalele le prajim intr-o tigaie fara ulei pana devin usor aurii.
Bananele de decojim si le taiem rondele.
Repartizam terciul de ovaz in boluri si il servim cu felii de banane si fulgi de migdale deasupra.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu