miercuri, 24 iunie 2015

Supa de mazare cu galuste

Supa de mazare noua este una dintre supele mele preferate de vara. Desi avem acum parte de mazare congelata tot anul gustul acesteia nu se poate compara cu gustul dulce al  boabelor de mazare proaspata, cruda, tocmai scoasa din teci asa ca  trebuie neaparat sa profitam de aceasta mazare si sa o preparam cat mai des cat e sezonul ei.

Pentru aceasta supa de mazare avem nevoie de :


2 fire ceapa verde
3 morcovi noi
500 gr boabe mazare noua
o bucatica telina
2 l apa sau supa de gaina (eu am pus supa)
un pahar de smantana
1 galbenus de ou
2 oua
4 lg faina+4 lg gris
sare, piper
patrunjel si marar proaspat


Ceapa o taiem rondele, morcovii si telina ii curatam, spalam si taiem cubulete.
In 1-2 lg ulei punem la calit ceapa, morcovii si telina pana se inmoaie putin.

 Adaugam apoi supa de gaina sau apa si lasam sa fiarba. Dupa ce a dat cateva clocote adaugam si mazarea.
Intr-un castron batem usor ouale cu o furculita si incepem sa adaugam treptat faina si grisul....o lingura de faina, o lingura de gris si tot asa pana suntem multumiti de consistenta aluatului de galuste (trebuie sa fie ca si o crema mai groasa). Daca nu e nevoie nu trebuie sa puneti toata faina sau grisul iar daca vi se pare prea moale mai puteti adauga faina sau gris.
Dupa ce a inceput si mazarea sa fiarba cu o lingura pe care am inmuiat-o in supa fierbinte incepem sa rupem galustele pe care le punem la fiert direct in supa. Potrivim supa la gust de sare si piper.
Cand mazarea si galustele sunt bine fierte (va dura destul de putin acest lucru-sub 10 minute) amestecam bine galbenusul cu smantana.  Din supa care fierbe luam cateva linguri de supa si o adaugam peste smantana. Amestecam bine. Oprim focul si adaugam smantana in supa in fir subtire. Amestecam. Tot acum adaugam si partunjel si marar proaspat tocate. Punem capacul la oala si lasam verdeturile sa se infuzeze 10 minute iar apoi putem servi supica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu