1, 5 kg cartofi noi
sare, piper, rozmarin
ulei de masline
50 gr unt
marar proaspat tocat
Cartofii noi ii spalam bine si ii taiem in doua (daca sunt mici putei sa ii lasati si intregi).
Cartofii spalati si taiati ii punem intr-un bol si ii condimentam cu sare, piper, rozmarin. Adaugam si 3-4 lg ulei de masline si amestecam bine.
Ungem o tava cu ulei iar apoi asezam cartofii in aceasta tava cu partea taiata in jos.
Ii dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.
Cand cartofii sunt facuti ii scoatem asa fierbiti din tava si ii punem intr-un bol. Adaugam untul moale si mararul tocat.
Amestecam cu grija ca sa nu ii strivim.
Sunt o garnitura excelenta langa niste pulpe la cuptor sau serviti ca atare langa o salata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu