400 gr carne tocata de pui
2 vinete coapte (eu am avut din congelator)
1 ceapa
250 gr ciuperci proaspete
3 lg ulei de masline
250 gr taietei lati
cam 500 gr sos bechamel
sare, piper, oregano
Fierbem pastele dupa instructiunile de pe pachet.
Uleiul il incingem intr-o tigaie si calim ceapa tocata marunt.
Adaugam ciupercile taiate cat mai marunt iar dupa ce a scazut putin si apa pe care au lasat-o ele adaugam vanata maruntita.
Le mai lasam la calit 2 minute iar apoi adaugam si carnea tocata si calim pana aceasta e facuta.
Condimentam dupa gust cu sare,piper si oregano.
Pentru sosul bechamel:
3 lg unt 3 lg faina,500 ml lapte, sare, piper, nucsoara.
Se pune untul la topit intr-o craticioara, se adauga faina , se calesc impreuna si apoi se toarna tot cate putin lapte si se amesteca ca sa nu e formeze cocoloase. Se lasa la fiert cateva minute amestecand continuu si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
Ungem un unt un vas termorezistent si asezam taieteii.
Peste taietei asezam un strat de carne si vinete. Nivelam.
Deasupra turnam un strat de sos bechamel..
Dam vasul la cuptor pana se rumeste frumos.
La mine intr-o parte s-a rumenit mai tare din cauza cuptorului dau a fost la fel de bun.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu