miercuri, 24 iunie 2015

Crema de zahar ars .





9 oua medii
1 l lapte
300 gr zahar

Caramelizam 150 gr zahar in cratita in care dorim sa preparam crema de zahar ars iar apoi intindem caramelul pe perietii vasului....cu grija sa nu dam si pe manute....Lasam cratita sa se raceasca si sa se intareasca caramelul.
Ouale le mixam cu restul de zahar pana se topeste zaharul. Adaugam laptele si amestecam bine.
Turnam compozitia in cratita cu zaharul caramelizat iar aceasta cratita o punem apoi peste un alt vas cu apa si o dam la cuptorul preincalzit cam o ora pana crema sa incheaga si se desprinde usor de pe margini.
Lasam creama de zahar ars sa se raceasca la temperaura camerei iar apoi o dam la frigider cateva ore  (in vasul in care am preparat-o).
Dupa ce am lasat-o la frigider cateva ore o putem rasturna pe un platou si servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu