joi, 13 noiembrie 2014

Spaghete carbonara cremoase cu smantana

 De cand se intuneca  mai repede  numai chef de gatit nu am seara cand vin la ora 6 acasa si vad ca afara e noapte . Dar pentru ca sotul si copiii imi cer de mancare trebuie sa ma mobilizez si sa gatesc ceva. Clar incerc sa fac ceva care sa se prepare repede si sa fie si pe gustul lor. Cu pastele nu dau niciodata gres pentru ca sunt pe placul lor asa ca iata si aceste spaghete carbonara cu smantana care s-au evaporat imediat din farfurii.


300 gr spaghete
100 gr bacon
4 galbenusuri
1 pahar smantana (cam 150 gr)
parmezan razuit (cam 1/2 pahar)
sare, piper

Fierbem pastele in apa cu sare dupa instructiunile de pe pachet.
Baconul il taiem fasii si il prajim intr-o tigaie fara ulei pana incepe sa se crocanteasca.

Intr-un bol amestecam smantana cu galbenusurile si cu parmezanul.

Pastele fierte le strecuram.
Peste pastele calde adaugam baconul prajit si amestecul de smantana , galbenusuri, parmezam.

Amestecam  si dam la foc mic pana galbenusul incepe sa se inchege putin.
Servim imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu