luni, 17 noiembrie 2014

Biscuiti cu tahini

Poate vi se va parea ciudat cum suna dar va asigur ca gustul este de nota 10 si cu siguranta ca daca nu ati sti ingredientul secret v-ar lua ceva timp sa il ghiciti. Acesti biscuitei sunt foarte fragezi, au o aroma aparte si se pastreaza foarte bine intr-o cutiuta inchisa (asta daca mai apuca ).



Avem nevoie de :
150 gr faina
1 lgt praf de copt
un varf cutit sare
115 gr unt la temperatura camerei
100 gr pasta tahini
135 gr zahar tos
1 ou
100 gr susan

Intr-un bol mixam untul cu zaharul, oul si tahini.
In alt bol amestecam faina cu sarea si praful de copt.
Combinam cele doua compozitii si amestecam bine. Va rezulta un aluat mai moale.
Aluatul obtinut il invelim intr-o folie alimentara si il dam la frigider 4-5 ore  sau chiar si peste noapte.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Scoatem aluatul de la frigider, rupem bucatele si formam mingiute de aluat de dimensiunea unui ou de prepelita.
Dam mingiutele de aluat prin susan si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Avem grija sa lasam spatiu suficient intre mingiutele de aluat pentru ca aluatul va creste.

Dam tava la cuptor si coacem biscuitii 8 minute la 180 grade. Cand ii vom scoate din cuptor acestia  vor fi inca moi dar pe masura ce se vor raci se vor intari de aceea trebuiesc lasati la racit in tava.
Merg de minune la micul dejun langa cafeluta sau o cana de lapte.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu