De mult timp aveam in plan acest pui in lapte si nu stiu de ce nu l-am preparat pana acum...mare pacat....este atat de gustos, fraged , unul dintre cei mai buni pui la cuptor din cati am gustat pana acum as putea spune.
Avem nevoie de:
un pui de aprox 1, 5 kg
500 ml lapte
10 catei de usturoi
2 crengute salvie
coaja rasa de la o lamaie
3-4 lg ulei de masline
sare, piper
o cratita in care sa incapa puiul la fix
Pentru inceput ne ocupam de pui pe care il spalam iar apoi il ustergem usor .
Condimentam puiul cu sare si piper .
Incingem uleiul de masline intr-o cratita si prajim puiul pe toate partile.
Scoatem puiul din cratita si il asezam pe un platou.
Aruncam grasimea in care s-a prajit puiul, si in aceeasi cratita , fara sa o spalam , adaugam laptele, coaja de lamaie, salvia, cateii de usturoi curatati si zdrobiti cu lama unui cutit, putina sare si piper.
Punem inapoi puiul in cratita si dam cratita la cuptorul preincalzit cam 1 ora si jumatate. Intre timp mai stropim puiul cu sos din cratita.
...alaturi de un piure de cartofi si muraturi am avut un pranz minunat in familie...bine inteles ca am folosit si sosul care este deosebit de parfumat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu