luni, 17 noiembrie 2014

Rulada de carne cu ciuperci

Destul de simplu de pregatit aceasta rulada dar si foarte gustoasa. Eu am pregatit-o pentru prima data cu ocazia zilei mele de nastere cand am invitat acasa niste prieteni. Este foarte buna ca si aperitiv la petreceri dar si calda langa o garnitura asa ca v-o recomand din suflet.


Pentru rulada avem nevoie de:
500 gr carne tocata de curcan
2 oua
1/2 ceapa fin tocata
sare, piper
4-5 lg pesmet

Pentru umplutura:
6 ciuperci
2 oua fierte tari
1/2 ceapa
1 catel usturoi
sare, piper
2-3 lg ulei

Pentru rulada amestecam carnea tocata cu ouale, ceapa fin tocata si condimentam cu sare si piper.
Pentru umplutura incingem 2-3 lg de ulei si punem la calit ceapa si usturoiul fin tocate. Cand aceasta s-a inmuiat adaugam ciupercile taiate felii si condimentam cu sare si piper. Lasam ciupercile la foc pana scade toata apa pe care au lasat-o. Oprim focul. Adaugam ouale fierte taiate cubulete mici si amestecam.
Ungem cu ulei o foaie de aluminiu si intindem pe foaie amestecul de carne.Intindem deasupra umplutura iar apoi cu ajutorul foliei rulam cat mai strans. Desfacem foaia de aluminiu si presaram peste rulada pesmetul. Cu grija transferam rulada pe o hartie de copt si o invelim in aceasta hartie.
Asezam rulada intr-o tava pe care o dam la cuptorul preincalzit.
Coacem rulada cam 30 minute la 200 grade.
Desfacem apoi rulada din hartia de copt si o mai dam la cuptor inca 20 minute ca sa se rumeneasca.
Lasam rulada sa se racoreasca putin iar apoi o putem felia.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu