luni, 3 noiembrie 2014

Pastitsio (Lasagna de macaroane)

Cred ca v-am mai povestit despre faptul ca ai mei sunt mari fani paste...de orice fel....dar cele cu sos de carne sunt preferatele lor. Nici nu va imaginati cat de repede s-au evaporat si acestea...chiar si Iulia mea care nu e deloc o mancacioasa a mai cerut o portie in plus...iar eu bine inteles ca am fost incantata de acest lucru.




Avem nevoie de :
300 gr paste tubulare
Pastele le punem la fiert in apa cu sare dupa instructiunile de pe pachet. Le clatim apoi si le lasam la scurs.

Pentru sosul de carne:
450 gr carne macinata (amestec de vita cu porc)
1 ceapa mai mare
1/2 ardei gras rosu
1 morcov mai mic
100 ml vin alb
 500 ml suc de rosii
sare, piper, cimbru, busuioc

 Ceapa, morcovul si ardeiul le tocam marunt (sau si mai bine le dam prin robotul de bucatarie).
Intr-o craticioara cu 3 lg ulei de masline calim ceapa cu ardeiul si morcovul tocate. Le lasam sa se inmoaie putin iar apoi adaugam carnea macinata. Condimentam cu sare si piper si le calim impreuna pana scade zeama lasata de carne. Adaugam vinul si lasam sa fiarba pana scade vinul. Acum este momentul sa adaugam sucul de rosii si sa condimentam cu cimbru si busuioc. Lasam la foc pana sosul scade si carnea se patrunde. (Daca considerati ca e nevoie puteti adauga si putina apa).

Pentru sosul bechamel
50 gr unt
50 gr faina
700 ml lapte
sare, nucsoara
Intr-o craticioara punem untul la topit la foc  mic. Adaugam faina si prajim putin, adaugam cate putin lapte si amestecam energic ca sa nu se faca cocoloase. Dupa ce am incorporat tot laptele condimentam cu putina sare si nucsoara. Lasam la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa sosul.

Ungem o tava termorezistenta cu unt si turnam in tava 1/2 din sosul bechamel . Incepem sa aranjam un strat de macaroane (aici a fost putin mai migalos).
Deasupra macaroanelor punem sosul de carne si nivelam.
Aranjam deasupra restul de macaroane iar deasupra lor intindem sosul bechamel care ne-a mai ramas.
Presaram cascaval razuit si dam tava la cuptorul preincalzit pana incepe sa capete o culoare deasupra.
Lasam sa se racoreasca cam 15 minute iar apoi putem portiona si servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu