marți, 24 iulie 2012

Sirop de menta



La acest sirop pe care sa il utilizez la inghetate , creme sau cu care sa ne racorim in zilele caniculare visez de ceva vreme dar pana acum nu am apucat sa il prepar....Reteta am gasit-o intr-o revista mai veche dar bine inteles ca eu am adaptat-o putin dupa placul meu.

Ingrediente: menta proaspata
                   apa
                  zahar
                  zeama de lamaie

M-am inarmat cu o foarfeca , am pornit sper tufa de menta din gradina si am tuns-o bine de tot ca prea isi facuse de cap si deja imi acoperea si alte plante.
....aici  gata tunsa , asteptand sa fie aleasa...

Menta am ales-o si am spalat-o bine de tot in mai multe ape.
Am pus menta intr-o cratita si am adaugat apa cat sa o acopere.

 Am pus-o la foc si am lasat-o sa fiarba cam 25-30 de minute. Am lasat-o sa se racoreasca si apoi am strecurat-o.
Am obtinut astfel cam 2 litri de ceai foarte concentrat.

Cei 2 litri de lichid i-am pus intr-o oala impreuna cu 2 kg de zahar si am pus la fiert cam 1 ora pana lichidul a inceput sa se ingroase. Am adaugat zeama de la o lamaie si am mai lasat sa dea cateva clocote.
Siropul obtinut l-am turnat in sticle curate, sterlizate la cuptor, l-am capsat si l-am pus la camara.

Bine inteles ca o parte din el ne-a racorit la ceas de seara  in timp ce ne povesteam cele intamplate peste zi.
In pahare am turnat 1/4 sirop iar apoi am adaugat apa si cuburi de gheata. Am ornat cu felii de lamaie si frunzulite de menta


In reteta orginala printre ingrediente se aflau si cateva picaturi de colorant verde alimentar pentru a obtine nuanta aceea de verde. Nu va voi ascunde ca intr-unul dintre pahare am turnat si eu o picatura de colorant pentru aspect asa cum era si  in revista dar in cel pus la pastrare si restul pe care il vom servi nu intentionez sa folosesc.
...si aici un pahar 100 % natural...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu