miercuri, 11 iulie 2012

Chiftele de dovleac



 Cand eram mai mica bunica ne facea  vara destul de des acest tip de chiftelute iar eu le adoram.....

1 dovleac mai mare
3-4 catei de usturoi
3 oua
faina
sare, piper, delikat
ulei pentru prajit
Dovleacul il curatam de coaja si de seminte si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Il punem intr-un bol mai mare, il presaram cu putina sare si il lasam sa stea 10-15 minute. Intre timp se va imnuia si va lasa lichid.

Pune dovleacul intr-o strecuratoare la scurs si apoi il mai strangem in maini ca sa iasa bine tot lichidul.

Intr-un bol punem dovleacul bine scurs, usturoiul zdrobit, ouale, sare, piper, delikat dupa gust, 2-3 lg de faina sau cat e nevoie ca sa obtinem o compozitie nu prea lichida.

Trebuie sa iasa cam asa ceva:

Incingem uleiul intr-o tigaie  si cu o lingura luam din compozitia de dovleac si o turnam in uleiul fierbinte.


Prajim chiftelutele pe amandoua partile iar apoi le scoatem pe servetele pentru a absorbi excesul de ulei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu