miercuri, 11 iulie 2012

Paine integrala 2




De obicei painea pe care o prepar in casa o dau la framantat  si dospit in masina de facut paine dar de data aceasta aveam eu chef de framantat .....

700 gr faina integrala
150 gr faina alba
600 ml apa calduta
2  lg ulei
1 lg sare
un cubulet de drojdie
1 lgt zahar

Drojdia o frecam cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam apa calduta si amestecam.
Intr-un bol mai mare punem faina integrala, faina alba si sarea

. Adaugam amestecul de apa si drojdie si incepem sa amestecam.
Framantam pana obtinem un  aluat nelipicios.

Punem aluatul la dospit acoperit cu un stergar intr-un loc caldut si ferit de curenti.
 Cand si-a dublat volumul in rasturnam pe masa presarata cu faina.
Il taiem in doua parti egale si formam doua painici pe care le asezam in tavi de cozonac unse cu putin ulei.

 Mai lasam painicile la crescut in tava inca 30 de minute.

Dam tavile cu paine la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos ( cam 40 de minute a durat la mine).
Painea coapta o lasam la racit acoperita cu un prosop de bucatarie iar apoi dupa cateva ore o putem felia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu