vineri, 22 iulie 2011

Painici si chifle

Casa ni s-a umplut de un miros imbietor de paine calda............tocmai am scos de la cuptor niste painici  gustoase si pufoase.......perfecte pentru micul dejun de maine dimineata.






500 gr faina
250 ml lapte caldut
50 gr unt topit
1 ou batut
1 lgt sare
1 lgt zahar
7 gr drojdie uscata
seminte pentru presarat pe deasupra

...si pentru ca nu aveam chef de framantat am pus in cuva masinii de facut paine laptele, oul batut, untul topit, sarea, zaharul, faina si drojdia....in ordinea enumerata , am dat pe programul de framantare si dospire.....iar dupa o ora si un pic am scos aluatul frumos crescut, l-am asezat pe masa presarata cu putina faina si l-am impartit in mai multe bucati din care am modelat painici si chifle.
Painicile gata modelate le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am mai lasat la crescut inca 30 de minute. Le-am uns apoi cu putina apa si am presarat pe deasupra lor seminte de mac si de susan.



 Am dat tava la cuptorul preincalzit pana s-au rumenit frumos.






2 comentarii:

  1. foarte frumos arata,o zi placuta,
    eu stiu cum e cu mirosul de paine proaspata,eu fac o zi da o zi nu,casa miroase bine

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc !!!
    Am intrat si eu la tine de mai multe ori dar nu am mai apucat sa las comentarii....fetitei mele i-a placut foarte mult tortul catel si m-a intrebat cand ii fac si eu unul...

    RăspundețiȘtergere