luni, 4 iulie 2011

Visinata




2 kg visine
1 kg zahar
alcool dublu rafinat
Spalam visinele si le lasam la scurs.
 Intr-un borcan mai mare punem un strat de visine, un strat de zahar, un strat de visine, un strat de zahar si tot asa pana terminat toate visinele si tot zaharul. ultimul strat sa fie de zahar.


Acoperim borcanul si lasam sa stea  la temperatura camerei 1 saptamana pana se topeste zaharul si isi lasa visinele sucul (eu am pus borcanul pe geamul de la bucatarie).

Adaugam apoi alcool peste visine cat sa le acopere, acoperim borcanul cu celofan si il mai lasam sa stea 2 saptamani la macerat.
La mine asa arata  dupa 3-4 zile de stat cu alcoolul.

.....si dupa cele 2 saptamani de stat la macerat am strecurat visinata si am pus-o in sticle. Visinele din visinata le-am pus in borcane si am turnat visinata peste ele cat sa le acopere.....pe acestea le voi folosi la prajituri  iar visinata de pe ele o voi folosi la insiropat torturi si prajituri .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu