luni, 4 iulie 2011

Aripioare cu sos de rosii si smantana




1 kg aripioare de pui
300 gr ceapa
100 gr unt
1 borcan de 720 gr rosii in bulion sau 1 kg rosii
1 pahar smantana
1 cana supa de oase
sare, piper
1 lg faina
1 legatura marar

Aripioarele de pui se condimenteaza, se dau prin faina si se prajesc in untul incins intr-o tigaie mai inalta .
Ceapa se toaca.
Se scot aripioarele din tigaie si se pastraza la cald.  Se pune ceapa la calit in grasimea ramasa si apoi se stinge cu supa de oase. Punem aripioarele inapoi in tigaie si adaugam si rosiile taiate cubulete. Lasam la fiert la foc mic cam 30 de minute pana sosul se ingroasa. Condimentam cu sare si piper.
Smantana o amestecam cu mararul tocat.
Cand mancarea e gata oprim focul si adaugam si smantana cu mararul.
Se serveste cu mamaliga.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu