miercuri, 3 aprilie 2013

Tort festiv cu nuci






...a venit primavara si odata cu ea si Campania natională „Sărbătorile au gustul prăjiturilor de casă" lansata de Dr Oetker , campanie la care am avut din nou onoarea de a primi o invitatie de participare ...

 Din retetar eu mi-am ales acest Tort festiv cu nuca ...tort pe care l-am pregatit imediat ce am primit coletul cu ingredientele trimise de cei de la Dr Oetker si carora le multumesc frumos.

Acest tort pe langa faptul ca este usor de preparat este si extraordinar de gustos ...la noi s-a papat destul de repede tot si asta in conditiile in care eu consider ca mofturosi ca ai mei mai rar gasesti...
Concluzia : cu siguranta voi mai prepara tortuletul si cu alte ocazii.

Timp de preparare: cca. 40 de min.
Timp de coacere: cca. 40 de min.

Ingrediente:
Pentru blat:
4 ouă,
150 g zahăr,
1 plic Zahăr vanilinat Dr.Oetker,
120 g făină,
1 lingurită rasă Praf de copt cu șofran Dr.Oetker,
130 g alune rase,
50 g ciocolată de menaj rasă.

Pentru umplutură:
500 ml friscă,
2 linguri rase cu zahăr pudră,
1 plic Zahăr vanilinat Dr.Oetker,
200 ml lichior cremă de whisky,
1 plic Gelatină Dr.Oetker,
100 ml apă căldută.

Pentru decorare:
70 g alune rase,
1 plic Glazură neagră Dr. Oetker.
100 ml apă căldută.

Mai aveți nevoie de:
formă de tort rotundă (26 cm),
folie de prospetime,
forme de decor.

...iar acum dupa ce v-am enumerat cele necesare sa trecem la treaba...

Pasul 1 Pentru blat se bat spumă cu mixerul la viteza cea mai mare ouăle, zahărul si zahărul vanilinat. Făina se amestecă cu praful de copt si împreună cu alunele si ciocolata, se încorporează în spuma de ouă.
Pasul 2 Compozitia obtinută se toarnă în forma de tort unsă si tapetată cu făină, apoi se introduce în cuptorul preîncălzit si se coace.
Cuptor electric: 180 °C
Cuptor cu aer cald: 160 °C
Cuptor cu gaz: treapta 3
Timp de coacere: cca. 40 de minute

Pasul 3 Pentru cremă se bate frisca cu zahărul si cu zahărul vanilinat folosind mixerul la treapta cea mai mică de viteză, apoi se încorporează usor lichiorul. Gelatina se înmoaie în apă conform instructiunilor de pe plic, apoi se încorporează în cremă.
Pasul 4 Blatul răcit se taie în trei rondele, se umple cu 2/3 din cremă, iar restul decremă se repartizează deasupra si pe laterale. Se ornează tortul cu nuci si se tine la rece timp de 3 ore.


Pasul 5 Glazura neagră se topes te conform indicatiilor de pe plic. Cu jumătate din cantitatea de glazură se stropeste decorativ tortul, iar din cealaltă jumătate se confectionează forme decorative cu care se decorează tortul.

...asai ca nu a fost greu deloc....
Va invit si pe voi sa prajituriti impreuna cu Dr Oetker  si ca castigati premii :
  Sărbătorile au gustul prăjiturilor de casă                     
 
 
Dr.Oetker aduce bucuria prăjituritului prin lansarea Campaniei de primăvara „Sărbătorile au gustul prăjiturilor de casă”.
Oricare 5 ingrediente pentru prăjituri sau decoruri de la Dr.Oetker îţi aduc şansa de a câştiga marele premiu în valoare de 30.000 lei – înnoirea întregii case. Împărtășește momente dulci cu cei dragi și câștigă premii zilnice, sub formă de vouchere pentru electrocasnice.
Trimite în perioada 1 martie – 15 mai 2013 numărul bonului fiscal, care atestă achiziţia a 5 ingrediente pentru prăjituri sau decoruri de la Dr.Oetker, prin SMS la 1860 sau pe www.oetker.ro şi te poţi număra printre câştigători!
Dr.Oetker îți vine în ajutor și îți oferă noi idei de prăjiturit. Pe site-ul www.oetker.ro, la secțiunea dedicată campaniei, vei găsi un rețetar de primăvară și vei fi provocat la un joc online. Arată-ne aici ce bunătăți dulci știi să faci, folosind ingrediente pentru prăjturi sau decoruri de la Dr.Oetker.
Prăjiturește cu dragoste și dăruire în noul sezon, înnoiește-ți prăjituritul și câștigi cu Dr.Oetker!


Spor la treaba !!!


6 comentarii:

  1. Arata intr-un mare fel tortul acesta si sunt sigura ca a fost delicios !
    Mult succes iti doresc in aceasta campanie .
    Te tzuc cu drag si sa ai o duminica insorita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi mult Sidy , esti o draguta..!!!
      Un sfarsit de saptamana placut iti doresc si eu.
      Pupici !!!

      Ștergere
  2. Felicitari pentru acest minunat blog, este plin de delicii, de la mancaruri pana la prajituri si altele. numai bine va doresc!!!
    Gabriela

    RăspundețiȘtergere
  3. nu trebuie insiropat tortul?

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata delicios si sigur il voi pregati si eu ! Doar ca nu inteleg o chestie . Se numeste tort festiv cu nuci insa se folosesc alune ?

    RăspundețiȘtergere