joi, 25 aprilie 2013

Prajitura cremoasa cu ciocolata si branza





Pentru blat:
260 gr faina
25 gr cacao
1 pliculet praf de copt
2150 gr zahar
115 gr unt la temperatura camerei
2 oua
250 ml lapte
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si cacao.
Mixam zaharul cu untul si ouale cam 3 minute iar apoi adaugam treptat faina cu cacao si cate putin lapte.
Obtinem o compozitie cremoasa.
Pentru umplutura de branza
300 gr branza dulce de vaci mai moale
60 gr zahar
un plic zahar vaniliat
1 lg smantana
Le mixam pe toate impreuna pana obtinem o crema fina.

 Intr-o tava mai mica (aproximativ cat jumatatea unei tavi de aragaz ) tapetaat cu hartie de copt intindem jumatate din compozitia de blat.
Intindem deasupra crema de branza ( ca sa ne fie mai usor punem cu o lingura din loc in loc gramajoare de crema iar apoi nivelam cu o spatula).
Peste crema de branza intindem restul compozitiei de blat.
Dam la cuptorul preincalzit cam 35-40 de minute ( sau depinde de cuptorul fiecaruia ). Ca sa vedem cand este gata facem testul cu scobitoarea.
Lasam prajitura sa se raceasca in tava iar apoi o glazuram cu 100 gr ciocolata amaruie pe care o topim pe aburi impreuna cu 60 ml frisca lichida.
....si aici inca calduta pentru ca noi nu am mai avut rabdare ....prea bine mirosea in casa.....


5 comentarii:

  1. CAT ZAHAR????? Te rog raspunde. Bine ar fi daca dupa ce scrieti reteta sa mai verificati o data daca ati trecut corect ingredientele.

    RăspundețiȘtergere