joi, 25 aprilie 2013

Ratatouille

...Tare imi place mie aceasta mancarica si o prepar mai ales in zilele de post cand o servim cu paine prajita...


1 ceapa mare sau 2 mai mici
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
1 vanata
1 dovlecel
un borcan de 700 ml rosii decojite in bulion sau si mai bine daca aveti rosii proaspeet bine coapte
2-3 catei de usturoi
sare, piper
ulei
busuioc, oregano

Vanata a taiem cubulete si o prajim in 3 lg ulei. O punem apoi intr-un castron si o lasam deoparte.

Procedam la fel si cu dovlecelul taiat cubulete.

In uleiul ramas calim  si ardeii taiati tot cubulete. (ai mei au fost de la congelator )

Acum este momentul sa ne ocupam de sos : in putin ulei calim ceapa taiata solzisori , adaugam usturoiul zdrobit si rosiile . Condimentam sosul cu sare, piper, busuioc, oregano si in lasam sa fiarba cateva minute.
Iar acum putem proceda in doua feluri:
- punem toate legumele intr-o tava care merge la cuptor , turnam sosul de rosii deasupra si dam la cuptor
-sau daca nu aveti chef de cuptor puneti toate legumele intr-o cratita, turnati deasupra sosul, amestecati si dati la foc cam 5-7 minute .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu