miercuri, 10 aprilie 2013

Pastrama din piept de pui



....inca o incercare reusita de a evita mezelurile din comert a fost cu aceasta pastrama de pui....in prima faza am folosit doar un piept de pui mai mare pentru ca am vrut sa vad cum imi iese dar data viitoare voi mari cantitatile....

Am luat piepul de pui si l-am masat bine cu sare grunjoasa neiodata, piper, boia , usturoi pisat iar apoi l-am pus intr-un bol la frigider cam 48 de ore.

Dupa acest timp l-am scos, l-am sters putin de lichid, l-am legat ca sa ii dau o forma mai rotunda si l-am lasat sa stea 1-2 ora ca sa se zvante.

Aici a intrat sotul in actiune care l-a pus la fum cateva ore bune impreuna cu o noua portie de carnati de casa pe care i-am pregatit tot pentru a avea mezeluri cat mai naturale pentru copii  (va voi povesti si despre ei dar mai intai ii mai lasam putin la uscat).
Am pui pastrama de pui in pod la uscat impreuna cu carnatii .....si asa arata dupa 1 saptamana......




3 comentarii:

  1. Ar fi de evitat puiul crud. Nu se distrug relele prin fum si baitz..

    RăspundețiȘtergere
  2. mi a placut reteta ,si cu prima ocazie o sa fac cu adaosuri de alte condimente

    RăspundețiȘtergere