vineri, 26 aprilie 2013

Placintele chinezesti cu ceapa verde





...Vazusem acum ceva timp la Andreea Chinsefood aceste placintele , defapt la ea erau turtite dar mie mi-au iesit ceva mai mari asa ca le-am zis placintele, si de atunci ma tot gandeam la ele . Nu le-am preparat pana acum pentru ca aveam nevoie de ulei de susan iar eu nu aveam....nici acum nu am avut asa ca le-am preparat pana la urma fara si au iesit foarte bune si asa....Bine inteles ca am umblat putin si la cantitati....

450 gr faina
putina sare
apa fierbinte
2 legaturi ceapa verde
ulei

Din faina, putina sare si apa fierbinte cat cuprinde framantam un aluat elastic pe care il lasam la odihnit cam 10 minute.

Intre timp spalam bine ceapa verde, o stergem si o taiem rondele.


Rupem bucatele de aluat si le intindem pe masa presarata cu faina.
Asezam ceapa verde peste aluat si rulam.
 ...cam asa ceva...


Din ruloul de aluat formam un melc pe care il intindem apoi cat mai subtire.


...nu conteaza daca aluatul se sparge....
Prajim placintelele intr-o tigaie cu 2 lg ulei.

Servim placintele calde cu sos dulce- acrisor .

2 comentarii:

  1. Poti sa mai faci ca pe astea le-am....devorat eu.
    Aratau asa de bine si au fost delicioase !
    Weekend linistit sa ai !

    RăspundețiȘtergere
  2. Sfintele sarbatori sa iti aduca bucurie in suflet, pace in casa si belsug pe masa .
    Un Paste fericit sa ai !

    RăspundețiȘtergere