sâmbătă, 13 aprilie 2013

Cubulete cu mascarpone




Ingrediente pentru o tava mai mica ( cam jumatatea unei tavi normale de aragaz)

pentru blat :
6 oua
6 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
un plic praf de copt
 Separam ouale. Albusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o spuma mai tare. Adaugam galbenusurile rand pe rand si amestecam  usor cu o lingura de lemn  dupa fiecare. Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt iar apoi o incorporam in spuma de oua.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit.

Pentru crema:
3 galbenusuri
70 ml lapte
120 gr zahar pudra
80 gr ciocolata alba
 10 gr gelatina granule
300 gr mascarpone
300 gr frisca lichida vegetala
Intr-o craticioara mixam galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste. Adaugam laptele treptat si ciocolata data pe razatoare .
Dam la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa putin.
Luam crema de pe foc si adaugam gelatina hidratata in 3-4 lg apa. Amestecam bine si lasam sa se racoreasca .
Mixam frisca.
Cand crema de oua a ajuns la temperatura camerei adaugam mascarponele si frisca si mixam putin.

Pentru sirop :
 5-6 lg de zahar se caramelizeaza si se stinge cu un pahar de apa.
Lasam la fiert pana se topeste tot zaharul.
Adaugam esenta de vanilie si lasam la racit.

Montarea : 
Blatul copt si racit in taiem in doua felii.
Intr-o tava  (preferabil cu peretii detasabili sau cea in care ati copt blatul ) asezam o felie de blat, il insiropam si intindem 2-3 din crema.
Acoperim cu a doua felie de blat insiropata si intindem deasupra restul de crema.
Presaram deasupra pudra de cacao si dam la rece 4-5 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata.


2 comentarii:

  1. Imi place mult cu arata si cred ca sunt ...DE-LI-CIOA-SE !!!
    Te tzuc cu drag si iti doresc o noua saptamana insorita si cu multe impliniri !

    RăspundețiȘtergere