miercuri, 12 septembrie 2012

Salata mixta pentru iarna



1 kg gogosari
1 kg varza
1 kg gogonele
1 kg castraveti
3-4 morcovi
1/2 kg ceapa
100 gr sare pentru muraturi
150 gr zahar
250 ml otet
250 ml ulei
1 lgt salicil

Taiem toate legumele felii subtirele si le punem intr-un bol mai mare.
 Facem o solutie din otet, ulei, sare, zahar si 1 lgt salicil. Turnam aceasta solutie peste legume, amestecam si pe lasam sa stea asa de seara pana dimineata.

A doua zi punem salata in borcane pe care le capsam si le asezam in camara.

3 comentarii:

  1. Buna ,legumele se pun stoarse sau cu zeama lor lasata de a doua zi? Gogonelele se pun cu miez? Nu fermenteaza mai rau? Mersi mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pacat ca nu se raspunde.......au trecut 15 zile....

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ! eu fac aceasta reteta fara castraveti,dar le storc bine inainte sa le pun in borcane .Gogonelele se pun intregi(nu fermenteaza).

    RăspundețiȘtergere