miercuri, 12 septembrie 2012

Magiun de prune




 Magiunul pe prune...gemul acela fara zahar din copilarie,  care traditional se prepara in caldare putem sa il preparam si la aragazul din bucatarie.....
Pentru magiun avem nevoie de doua ingrediente: prune bistrite bine coapte si rabdare.

Prunele le spalam bine in mai multe ape, le scoatem samburii si le punem intr-o oala cu peretii mai grosi.

Punem oala cu prunele la foc mic si le fierbem cateva ore bune, amestecand destul de des....mai ales spre sfarsit cand trebuie sa fim foarte atenti ca sa nu se afume magiunul.




 Cu cat il vom lasa mai mult la foc cu atat se va ingrosa mai tare si il vom putea folosi nu numai la micul dejun ci si la diferite prajituri.
Magiunul cald il punem in borcane curate, sterilizate la cuptor , le capsam si le asezam in camara.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu