miercuri, 20 iulie 2011

Ciocolata de casa

500 gr lapte praf
500 gr zahar
un pachet de margarina
50 gr cacao
100 ml apa

Intr-o cratita se amesteca zaharul cu apa si se pune la foc mic. Din momentul in care incepe sa fiarba se lasa pe foc 5 minute.
Laptele praf se amesteca cu cacao si margarina taiata cuburi. Adaugam amestecul cu lapte praf peste zahar, amestecam energic (nu tinem decat maxim 1 minut pe foc dupa ce am adaugat laptele praf) si apoi turnam amestecul intr-o tava tapetata cu celofan. Nivelam si dam la rece cateva ore.

2 comentarii:

  1. Am gasit pe internet o reteta in care spunea ca se pune 250 grame lapte praf si 400 grame zahar si 150 ml apa, a iesit fff aiurea , se simtea zaharul
    :-)) ! Daca pun 500 grame lapte praf si 400 grame zahar este ok ? Vreau sa iasa cremoasa ( cum am vazut in poze, pe net ) , chiuar daca nu l-am lasat mult pe foc ( zaharul ) ! mc

    RăspundețiȘtergere
  2. salut ! nu stiu ce sa iti raspund pentru ca eu pana acum nu am modificat cantitatile la aceasta reteta.

    RăspundețiȘtergere