joi, 26 februarie 2015

Fasole in stil venetian



250 gr fasole boabe
2 foi de dafin
5 bucati file de ansoa din conserva
3-4 catei de usturoi
3 fire ceapa verde
3 lg zeama de lamaie
4 lg ulei de masline
sare, piper
patrunjel verde tocat
5-6 frunzulite de busuioc
2 frunzulite salvie.

Fasolea boabe o punem la inmuiat de seara.
A doua  ii schimbam apa si o punem la fiert. O lasam sa fiarba cam 5 minute in prima apa dupa care o strecuram si o punem la fiert in alta apa care clocoteste deja. O lasam la fiert pana e bine patrunsa.
Cand fasolea e fiarta facem sosul:
Intr-o tigaie incingem uleiul de masine si adaugam usturoiu taiat feliute . Lasam la foc maxim 1 minut.  Adaugam apoi ceapa taiata rondele si fileurile de ansoa tocate.

 Calim 1-2 minute si adaugam si zeama de lamaie si verdeturile tocate. Oprim focul. Adaugam fasolea scursa si amestecam .

Potrivim la gust de sare si piper

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu