marți, 30 decembrie 2014

Somon la tigaie

  


  Somonul este pestele preferat al fetitei mele, este defapt singurul peste pe care il mananca....si daca vreti sa stiti motivul pentru care il mananca : are culoarea roz.
   Am preparat in mai multe feluri somonul pana acum si ne-au placut toate. O reteta foarte simpla si rapida pe care doresc sa v-o impartasesc acum inainte de sarbatori este somonul la tigaie. Se prepara in maxim 15 minute, este gustos si nu aveti cum sa dati gres cu el.

Avem nevoie de:
 o bucata file de somon (cam 900 gr a avut al meu)
sare, piper (daca se poate proaspat rasnit)
zeama de lamaie proaspat stoarsa
3-4 lg de ulei pentru prajit

Portionam pestele si il condimentam cu sare si piper proaspat rasnit. Il stropim din belsug cu zeama de lamaie si il lasam sa stea asa cam 10 minute.

Intr-o tigaie incingem uleiul si punem peste la prajit cu pielea in jos 5 -maxim 7 min.

 Il intoarcem cu grija si il parjim si pe celalta parte 3-5 minute.
Noi am servit somonul langa o portie de orez cu legume .



Un comentariu:

  1. An Nou fericit cu multa sanatate !
    Cu drag te invit la Provocarea Weekend cu spor, a carei gazda sunt , in aceasta luna !
    http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/01/weekend-cu-spor.html
    Te astept cu drag !

    RăspundețiȘtergere