luni, 12 ianuarie 2015

Piept de curcan in sos de vin si portocale




 o bucata piept de curcan (cam de 1kg)
2 portocale
100 ml vin alb demisec
sare, piper, cimbru
ulei de masline
4-5 catei de usturoi
Pieptul de curcan il spalam si il stergem. Il condimentam apoi cu sare, piper si putin cimbru.
Legam pieptul de curcan cu o sfoara de bucatarie ca sa capete forma unei rulade.

 Incingem intr-o tigaie 3-4 lg ulei de masline si prajim pieptul de curcan pe toate partile pana isi schimba culoarea si incepe sa se rumeneasca usor.

Transferam apoi pieptul de curcan intr-o tava care merge la cuptor . Adaugam peste el vinul si sucul proaspat stors de la doua portocale. Curatam usturoiul si il adaugam in tava. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la cuptor cam o ora. Intre timp mai stropim  din cand in cand friptura cu  sosul din tava.

Cu aproximativ 10 minute inainte de a fi gata indepartam folia de aluminiu ca sa se poata rumeni friptura.
Servim langa o salata .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu