joi, 18 decembrie 2014

Fursecuri fragede

V-ati hotarat cu ce prajiturele il asteptati pe Mosul? In caz ca nu,  sa stiti ca prietenii nostri de la Dr Oetker s-au gandit la cateva idei dulci pentru noi si ne-au provocat la prajiturit . Provoaca si tu un prieten si impreuna puteti fi castigatori Aceste idei si regulamentul le gasiti aici: Retete Dr Oetker .
Mie sa stiti ca toate retetele de acolo mi-au facut cu ochiul dar m-am oprit in prima faza la fursecurile fragede pentru ca   sunt preferatele copiilor  la micul dejun langa o cana cu lapte....si sa stiti ca merg foarte bine si la o cafeluta . Sunt foarte simplu de preparat si sunt intr-adevar fragede...chiar unele dintre cele mai fragede fursecuri pe care le-am preparat pana acum. Am pregatit prima portie din aceste fursecuri sambata seara si trebuie sa va marturisesc ca pana duminica seara nu mai  aveam din ele atat de bune au fost. Clar voi mai pregati inca o portie pentru Mosul.



Pentru fursecuri avem nevoie de :
250 gr unt
125 gr zahar
2 pliculete zahar vaniliat Dr Oetker
1 ou
3 galbenusuri
250 gr faina
150 gr amidon din porumb Gustin de la Dr Oetker

Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul si zaharul vaniliat pana se topeste zaharul. Adaugam oul si mai mixam. Adaugam apoi treptat si cele trei galbenusuri, avand grija sa mixam bine dupa fiecare.
Faina o amestecam cu amidonul iar apoi o incorporam in compozitia cu unt.

 Aluatul obtinut se pune intr-un sprit  si formam coronite de aluat   intr-o tava tapetata cu hartie de copt .


Coacem fursecurile cam 10 minute la 170-180 grade.

Fursecurile coapte le lasam sa se raceasca in tava iar apoi daca doriti le puteti trece printr-o glazura de ciocolata. (150 gr ciocolata amaruie o topim pe aburi impreuna cu 2 lg de ulei ).
Lasam fursecurile glasate pe o tava pana se intareste ciocolata .

Spor la prajiturit si nu uitati de provocare ! Puteti castiga de asemenea si  daca inscrieti  pe site-ul Dr Oetker codurile unice de pe stickerele si cartonasele promotionale achizitionate in perioada  01.10.2014-15.01.2015



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu