Mie sa stiti ca toate retetele de acolo mi-au facut cu ochiul dar m-am oprit in prima faza la fursecurile fragede pentru ca sunt preferatele copiilor la micul dejun langa o cana cu lapte....si sa stiti ca merg foarte bine si la o cafeluta . Sunt foarte simplu de preparat si sunt intr-adevar fragede...chiar unele dintre cele mai fragede fursecuri pe care le-am preparat pana acum. Am pregatit prima portie din aceste fursecuri sambata seara si trebuie sa va marturisesc ca pana duminica seara nu mai aveam din ele atat de bune au fost. Clar voi mai pregati inca o portie pentru Mosul.
Pentru fursecuri avem nevoie de :
250 gr unt
125 gr zahar
2 pliculete zahar vaniliat Dr Oetker
1 ou
3 galbenusuri
250 gr faina
150 gr amidon din porumb Gustin de la Dr Oetker
Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul si zaharul vaniliat pana se topeste zaharul. Adaugam oul si mai mixam. Adaugam apoi treptat si cele trei galbenusuri, avand grija sa mixam bine dupa fiecare.
Faina o amestecam cu amidonul iar apoi o incorporam in compozitia cu unt.
Coacem fursecurile cam 10 minute la 170-180 grade.
Fursecurile coapte le lasam sa se raceasca in tava iar apoi daca doriti le puteti trece printr-o glazura de ciocolata. (150 gr ciocolata amaruie o topim pe aburi impreuna cu 2 lg de ulei ).
Lasam fursecurile glasate pe o tava pana se intareste ciocolata .
Spor la prajiturit si nu uitati de provocare ! Puteti castiga de asemenea si daca inscrieti pe site-ul Dr Oetker codurile unice de pe stickerele si cartonasele promotionale achizitionate in perioada 01.10.2014-15.01.2015
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu