luni, 15 decembrie 2014

Prajitura de post cu crema cocos




Delicioasa !!! Atat am sa va spun despre prajiturica aceasta...si daca nu as fi facut-o eu va spun sincer ca m-as fi indoit de faptul ca este si de post.

Pentru blat:
1 cana zahar
1 cana ulei
1 plic praf de copt
1 cana apa minerala
esenta de rom
2 lg cacao
2 cani faina

Cat de poate de simplu de preparat blatul acesta: Cu un tel amestecam apa minerala cu uleiul, esenta de rom  si zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Amestecam bine ca sa nu ramana cocoloase.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (nu stiu exact dimensiunea tavii pe care am folosit-o eu dar este o tava mai mica , cam cat jumatate dintr-o tava normala de cuptor).
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 grade cam 40 minute. Ca sa verificam cand este gata prajitura facem testul cu scobitoarea.
Blatul copt il lasam sa se racoreasca in tava iar apoi il scoatem cu grija pentru ca este destul de sfaramicios.


Crema:

200 ml lapte de cocos
1 lg faina
2 lg zahar
200 ml frisca lichida vegetala
Intr-o craticioara amestecam faina cu zaharul si laptele de cocos iar apoi le punem la foc mic si le fierbem, amestecand continuu ca pe o budinca. Crema fiarta o acoperim cu o folie alimentara ca sa nu prinda pojghita si o lasam la racit.
Crema racita o mixam apoi cu frisca batuta.
Intindem crema obtinuta peste blat  si presaram deasupra fulgi de cocos.

Dam prajitura la rece 2-3 ore iar apoi o putem portiona si servi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu